Kurs
Kurs 30 högskolepoäng • MKVA11
Lär dig navigera ett komplext medielandskap.
Undervisning – vårterminen 2022
Från och med den 9 februari kommer mer undervisning att kunna genomföras på campus. Under en period kommer dock även digitala moment att förekomma. Det är därför viktigt att du är uppmärksam på den information som läraren ger dig och ändringarna i schemat i Canvas och/eller TimeEdit.
Från Tinder, Facebook och Netflix, till politiska utspel och journalistiska felsteg. Från äldre tiders hierarkiska och byråkratiska organisationer där chefen pekade med hela handen, till moderna kommunikativa ledare och platt företagskultur. Medie- och kommunikationsvetenskap täcker helt enkelt in de olika delar av samhälleligt och mänskligt liv som berörs av medier och kommunikation. Vad sker framöver? Översvämmas vi av information? Jämnas maktskillnader ut? Eller är det samma gamla, fast med nya medier och nya uttryckssätt?
Börjar du läsa medie- och kommunikationsvetenskap hos oss i Lund lär vid dig att att analysera, diskutera och vända och vrida på just sådana här frågor. Du får lära dig att inte bara svara rätt eller fel på tentan, utan också fundera över hur du formulerar dina svar och visa att du har förmågan att tänka självständigt.
Vi är, i allra högsta grad, analytiskt inriktade. Detta innebär att du hos oss utvecklar förmågor och får kunskaper som är av intresse för många olika typer av arbetsplatser. Dels får du värdefulla insikter från olika medie- och kommunikationsperspektiv, och dels kommer du lära dig hur du använder dessa insikter, kunskaper och förmågor så att du håller dig flexibel i en ständigt föränderlig medievärld. Grundkursen i medie- och kommunikationsvetenskap består av fyra olika delar:
- Kommunikationens samhälleliga villkor 7,5hp
- Mediernas utbud 7,5hp
- Medieanvändning i vardagen 7,5hp
- Kommunikation och interaktion 7,5hp
Kurstillfälle:
vårterminen 2022
Studiesätt:
heltid,
dagtid
Kursperiod:
2022-01-17 – 2022-06-05
Anmälningskod:
LU-63504
Behörighet:
Grundläggande behörighet samt Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
Introduktionsmöte: Måndagen den 17 januari kl. 9.00 – 10.00
Lärare:
Magnus Andersson,
Joanna Doona,
Gunilla Jarlbro,
Magnus Johansson,
Tobias Linné,
Gustav Persson,
Helena Sandberg,
Sara Santesson,
Fredrik Schoug,
Erik Svanström,
Fredrika Thelandersson
Information om ingående delar
- kommunikationens samhälleliga villkor , 7,5 hp
- Mediernas utbud , 7,5 hp
- Medieanvändning i vardagen , 7,5 hp
- Kommunikation och interaktion , 7,5 hp