- Vi examinerar cirka tjugo studenter från vår utbildning varje år. Dessa är oftast i 25-årsåldern när de antas och har med sig både livs-, yrkes- och studieerfarenheter av det enkla skälet att vi ställer det som formella krav.
- Utgångspunkten för de praktiska undervisningsmomenten finns i den digitala tekniken. Vi undervisar exempelvis i tv-produktion för digitala kanaler, nätjournalistik, crowdsourcing, podcastproduktion och databasjournalistik. Den analoga tekniken lärs också ut, men är inte i fokus.
- Vi för in alltfler undervisningsmoment på engelska. Vi har samarbeten med såväl universitet som redaktioner i Indien och Vietnam där mediebranschen just nu utvecklas i takt med ländernas snabba tillväxt. Där formeras för oss nya spännande arbetssätt med utgångspunkt i den digitala teknologin. Globaliseringen innebär en uppgift för oss som bedriver utbildning att få fram mångsidiga journalister som kan verka internationellt. Här försöker vi dra vårt strå till stacken.
- I Lund utbildar vi journalister med mångetnisk bakgrund. Den etniska homogeniteten i journalistkåren är ett stort problem som redaktioner ofta är medvetna om. Vi ser det som ett självklart ansvar från utbildningens sida att bidra till ökad mångfald på redaktionerna.
Följ debatten om journalistutbildningarna i <link http: www.medievarlden.se diskussion svepande-kritik-av-journalistutbildningarna>Medievärlden